SMART&SIMPEL, EFFICIENTIE & INZICHT

Efficiënt financiële processen
in kaart brengen

Wij verzorgen uitgebreid onderzoek naar de (financiële)
processen en de workflow van top to bottom.

Case details

Wij maken het werken in verschillende systemen niet langer een last, maar een lust.

Klant:

Een verpleeghuis

Diensten:

Overzicht in proces en systeem
Verbeterpunten bepalen
Expert in advies & uitvoering

Woord van de klant

“Onze processen zijn door Zorg&Control simpeler en eenvoudiger gemaakt. Ze zijn beter te begrijpen op de verschillende werkniveaus binnen onze organisatie. Met één druk op de knop weten we nu precies waar we aan toe zijn.”


Meer over deze case

Overzicht in proces en systeem

We beginnen bij de basis: de zorg die geleverd wordt aan de cliënten. De softwaresystemen moeten dit proces ondersteunen. In fase 2 maken we een overzicht van de bestaande systemen en wat die daadwerkelijk ondersteunen.  In fase 3 onderzoeken we hoe deze systemen in de praktijk gebruikt worden, en kijken we  hoe ze idealiter gebruikt moeten worden om maximaal te ondersteunen.

Verbeterpunten bepalen

In deze stap hebben we samen met de opdrachtgever een inzichtelijk overzicht gekregen en bekeken welke maatregelen er nodig zijn om de systemen maximaal te laten ondersteunen. In de laatste fase van het proces voeren we, samen met de opdrachtgever, deze verandermaatregelen gedisciplineerd door. Zo heeft de opdrachtgever weer controle en ontstaat de juiste balans tussen patiënt, hulpverlener en financiën.

Expert in advies & uitvoering

Zorg&Control maakte als expert advies & uitvoering het bedrijf toekomstbestendig.  Deze service biedt, buiten een effectieve organisatie, ook een duidelijke basis om beslissingen op te baseren. Dit zorgt voor rust en minder ad hoc beslissingen. Bovendien wordt het werk eenvoudiger en minder gevoelig voor fouten.

Wij kwamen bij de opdrachtgever als researcher-specialist en werkten ter ondersteuning van de controller. Het project is een afgebakend project met een kop en een staart. Het neemt niet langer dan zes maanden in beslag om de controle terug te krijgen op de bedrijfsvoering, administratie en het financiële beleid.